З нами Бог, розумійте, народи, і покоряйтесь, бо з нами Бог

З нами Бог, розумійте, народи, і покоряйтесь, бо з нами Бог

Цю величну пісню пророка Ісаї співає сьогодні Церква, урочисто святкуючи прихід на землю Сина Божого. Різдво Христове, яке ми відзначаємо, є великим торжеством усього Християнства, а краще сказати — всього людства, бо Син Божий, Творець Усесвіту, став Людиною.

Своїм народженням Господь визволив нас від гріха і смерті. У цьому полягає весь зміст і неоціненне значення Його приходу, оскільки душа не вмирає, а тіло воскресне, незалежно від нашого бажання. Різдвом Христовим усім нам забезпечено вічність. Але якою саме буде для нас вічність, залежить від кожного особисто. Що ми оберемо тут, на землі, з тим і підемо у вічність.

Різдво Христове — це свято любові й миру. Що звело Всевишнього з Небес на землю? Любов! Що змусило Творця Всесвіту ввійти в лоно Пречистої Діви Марії й народитися як Немовля від Свого ж творіння? Любов! Що привело безсмертного Бога до ганебної смерті на хресті? Любов! Святий Іван Богослов свідчить: «Так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Єдинородного, щоб усякий, хто вірує в Нього, не загинув, а мав життя вічне» (Ін. 3:16).

У це радісне свято Різдва Христового подякуймо Богові за всі Його милості і благодіяння, за радості і скорботи. Не забуваймо що на сході нашої країни триває війна, тому не дозвольмо, щоб через певне «призвичаєння» до війни ослабла інтенсивність наших молитов. Спрямуймо всі сили своєї душі на те, щоб у наших родинах тривала безперервна молитва за Україну, щоб у нашій державній оселі, ніби в бідній вифлеємській яскині, засяяло світло віри, очистилися наші серця, народилося нове життя. І тоді, маючи на собі Боже благословення, ми станемо найщасливішим народом на Землі.

Через події останнього часу ми краще знаємо, хто для нас друг, а хто ворог. Але ворог це не лише той, який зі зброєю нападає на Україну, а й той, що не любить її. Перемагати ми його будемо не ненавистю, а любов’ю. Як приклад — загиблі українські воїни, які, маючи любов у серці, «душу поклали за друзів своїх».

Свята коляда звучить і розвіює смуток та всілякі негаразди… З цим різдвяним благовістям, яке вона несе, линемо до наших воїнів, які зустрічають Різдво Христове на передовій, захищаючи свій народ.

Зі співом ангелів про мир на землі та славу на висотах завітаймо сьогодні до тих, хто сумує через втрату рідних та близьких, хто страждає від отриманих ран і тих, у кого рідні в полоні й ув’язненні.

Як у цю Різдвяну ніч радість перемагає смуток, а небесне світло — темряву, так нехай у своєму Різдві наш Спаситель сповнить нас силою звитяги добра над злом, правди над неправдою, і небесний мир хай здолає війну.

Отож приєднаймося своїм співом до колядки, яка цими святковими днями лине у наших храмах і домівках: «Глянь оком щирим, о Боже-Сину, на нашу землю, на Україну, зішли їй з Неба дар превеликий, щоб Тя славили на вічні вíки!»

У цей день Різдва Христового сердечно вітаю всіх вас, дорогі Шепетівчани, з великим християнським святом і Новим 2018-м роком. Бажаю всім міцного здоров’я, Божого благословення і помочі у вашому повсякденному житті.

Христос народився! Славімо Його!

Поділитися посиланням:
FacebookTelegramViberWhatsAppX

Підписатися на наші новини у месенджерах:

Новини партнерів


1 коментар до статті «З нами Бог, розумійте, народи, і покоряйтесь, бо з нами Бог»

  1. Поліна Камак коментує:

    Христос народився! Славімо Його!!!!!!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Я ознайомився/лася та погоджуюся з Правилами коментування та Політикою конфіденційності

Теґи публікації


Вам також може бути цікаво



В Укрзалізниці доставлять любов на День закоханих, а ще запустять романтичний експрес
Майстри влучного перфомансу зібрали друзів у Шепетівці
Працівники закладів культури, вітаючи мешканців Судилківської громади, зібрали понад 8,5 тисяч гривень на ЗСУ
У Різдвяну ніч на Хмельниччині горів житловий будинок
Везуть із Шепетівщини на Донеччину часточку різдвяної радості і сімейного затишку
Скільки коштує кутя та різдвяні смаколики у Шепетівці

Читайте у цій рубриці



Вплив телебачення на суспільство
Експерти прокоментували ініціативу Кабміну щодо ліквідації КРАІЛ
Уряд розширив напрями підтримки для фермерських господарств
З якими хворобами звільняють від мобілізації — повний перелік
Поняття «обмежено придатний» більше не буде, а тим, хто його має, доведеться повторно пройти ВЛК
КРАІЛ готуються ліквідувати: яких змін чекати
FacebookTelegramViberWhatsAppX